Select language


  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Brasileiro
  • Русский
  • Kip-kerrie

    Maak in 5 stappen je Kip-kerrie (voor 4 personen)

    De lekkerste Kip-kerrie maak je zelf en garneer je natuurlijk met crispy uitjes.

    Ingrediënten:

    • 400 gram basmatirijst
    • 2 uien
    • 2 stengels bleekselderij
    • 4 kipfilets
    • 2 eetlepels olie
    • 1 theelepels kerriepoeder
    • 2 eetlepels bloem
    • 250 ml kippenbouillon
    • 125 gram crème fraîche
    • 200 gram verse doperwten
    • gebakken uitjes

    Maak in 5 stappen je Kip-kerrie

    1. Bereid de rijst. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in kleine stukjes en snijd de kip in dunne reepjes. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij op matig vuur 2 minuten.
    2. Voeg de kip toe en bak 1 minuut mee. Meng de kerrie en de bloem, strooi het over de kip en draai de kip dan om. Schenk de bouillon al roerend in gedeelten bij het kipmengsel. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige scheut door de bloem gebonden is.
    3. Breng het geheel aan de kook, zet het op laag vuur. Roer de crème fraîche erdoor en laat het 10 minuten op zacht vuur sudderen.
    4. Schep ondertussen de doperwten door de rijst en warm mee. Breng de kip-kerrie ragout op smaak met peper en zout.
    5. Verdeel de doperwtenrijst over de borden en schep de kip-kerrieragout ernaast. Bestrooi het gerecht met de gebakken uitjes.
      Geniet er lekker van!
    ^