Hollandse pot
Maak in 5 stappen je Hollandse pot (voor 4 personen)
De lekkerste Hollandse pot maak je zelf en garneer je natuurlijk met crispy uitjes.
Ingrediënten:
- 2 rookworsten
- 1 kg stamppotaardappelen
- 150 ml volle melk
- 30 gram boter
- 1 theelepel nootmuskaat
- 500 gram rauwe andijvie
- mosterd
- gebakken uitjes
Maak in 5 stappen je Hollandse pot
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 minuten gaar. Doe ze na het afgieten terug in de pan.
- Voeg de melk en boter toe aan de aardappelen en stamp het tot het puree wordt.
Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie erdoor. Verwarm de rookworst in de magnetron of in een pan met water. - Schep de mosterd en nootmuskaat door de andijviestamppot.
- Schep het op een bord en leg er een stuk rookworst bij. Bestrooi daarna royaal met gebakken uitjes.
- Variatietip: strooi eens gebakken spekjes en/of blokjes kaas over de stamppot!
Proef en geniet...