Crispy steaksandwich
Maak in 5 stappen je Crispy steaksandwich (voor 4 personen)
De lekkerste Crispy steaksandwich maak je zelf en garneer je natuurlijk met crispy uitjes.
Ingrediënten:
- 600 gram bavette
- 1 ciabattabrood
- Olijfolie om in te bakken
- 3 bosuitjes
- 3 eetlepels gedroogde tomaten
- 75 gram Taggiasche olijven
- 50 gram rucola
- 0,5 bosje basilicum
- Curry
- 4 eetlepels crispy uitjes
Maak in 5 stappen je Crispy steaksandwich
- Steek de kolen van de barbecue aan, laat de barbecue goed heet worden. Snijd de ciabatta over de lengte doormidden en besprenkel de snijkanten met olijfolie.
- Leg de ciabatta-helften met de snijkant naar beneden op de hete barbecue en rooster ze kort.
- Bestrooi de bavette met zout en versgemalen peper en leg de bavette op de hete barbecue. Gril de bavette kort en keer regelmatig zodat het gelijkmatig gaart. Leg het vlees op een bord en laat het 10 minuten rusten.
- Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en de olijven in ringetjes. Meng voor de salade de ui met gedroogde tomaten, olijven, rucola en basilicumblaadjes en breng deze op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de bavette in dunne plakjes tegen de draad in.
- Bestrijk de onderkant van de ciabatta met curry en verdeel de helft van de salade erover. Leg het vlees erop, verdeel de rest van de salade erover, doe er nog wat curry op. Strooi de crispy uitjes erover. Leg de bovenkant van de ciabatta erop en snijd het brood in gelijke stukken.
Proef en geniet…