Select language


  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Brasileiro
  • Русский
  • Nasi tjampoer met boontjes en kip

    Maak in 5 stappen je Nasi tjampoer met boontjes en kip (voor 4 personen)

    De lekkerste Nasi tjampoer met boontjes en kip maak je zelf en garneer je natuurlijk met crispy uitjes.

    Ingrediënten:

    • 350 gram pandanrijst
    • 600 gram sperziebonen
    • 3 eetlepels wokolie
    • 300 gram in blokjes gesneden kipfilet
    • 3 eetlepels atjar tjampoer
    • 1 bakje boemboe nasi goreng
    • 4 el gebakken uitjes

    Maak in 5 stappen je Nasi tjampoer met boontjes en kip

    1. Breng een pan met ruim water aan de kook en bereid de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een andere pan met ruim water aan de kook en kook de sperziebonen 4 minuten.
    2. Verwarm een wok op hoog vuur. Voeg de wokolie en 1 eetlepel atjar tjampoer toe en roerbak 1 min.
    3. Voeg de kip toe en wok deze 3 minuten mee. Voeg de gekookte boontjes toe en roerbak nog 1 minuut.
    4. Roer de boemboe nasi goreng en 100 ml water erdoor en wok nog 3 minuten. Schep de rijst erdoor en schep er 2 eetlepels knapperig gebakken uitjes door.
    5. Verdeel de nasi over 4 borden of kommen en schep de rest van de friszure atjar tjampoer ernaast en bestrooi het gerecht met de overige gebakken uitjes.

    Proef en geniet…

    ^