Select language


  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Brasileiro
  • Русский
  • Rijstsalade met snijboontjes, ham en satésaus

    Maak in 5 stappen je Rijstsalade met snijboontjes, ham en satésaus (voor 4 personen)

    De lekkerste Rijstsalade met snijboontjes, ham en satésaus maak je zelf en garneer je natuurlijk met crispy uitjes.

    Ingrediënten:

    • 400 gram witte rijst
    • 1 gele paprika
    • 1 rode paprika
    • 400 gram snijbonen
    • 3 eetlepels ketjap manis
    • 0,5 pot satésaus mild
    • 2 eetlepels wokolie
    • 3 eetlepels fijngehakte peterselie of koriander
    • 250 gram dik gesneden plakken gegrilde achterham
    • 4 eetlepels gebakken uitjes

    Maak in 5 stappen je Rijstsalade met snijboontjes, ham en satésaus

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika’s in kleine stukjes en de snijbonen in smalle reepjes.
    2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de paprika’s en de snijbonen 5 minuten. Voeg de ketjap en een ½ kopje water toe en laat het 3-4 minuten koken tot de snijboontjes gaar zijn.
    3. Meng het groentemengsel met de rijst. Voeg peper naar smaak toe.
    4. Schep de koriander of peterselie erdoor en verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
    5. Verdeel de rijstsalade over 4 borden. Leg de plakken ham ernaast, schep er wat satésaus over en bestrooi het met de gebakken uitjes.

    Proef en geniet…

    ^