Select language


  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Brasileiro
  • Русский
  • Shakshuka

    Maak in 5 stappen je Shakshuka (voor 4 personen)

    De lekkerste Shakshuka maak je zelf en garneer je natuurlijk met crispy uitjes.

    Ingrediënten:

    • 4 zoete aardappels, geschild en in kleine blokjes
    • 1 ui gesnipperd
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 4 tot 8 eieren
    • 1 theelepel gedroogde chilipeper
    • 100 gram feta, verbrokkeld
    • Flinke hand Crispy Salad Topping (paprika)

    Maak in 5 stappen je Shakshuka

    1. Kook de zoete aardappel 10 min in water met een flinke snuf zout tot de blokjes zacht zijn.
    2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg na 5 minuten de zoete aardappel toe. Draai het vuur hoog en bak de zoete aardappelblokjes tot de blokjes goudbruin kleuren aan de randen. Als je de shakshuka nog iets smeuïger wil maken, dan kun je wat extra olijfolie toevoegen.
    3. Zet het vuur weer laag. Maak kuiltjes in het zoete aardappel mengsel. Breek hier de eitjes in. Roer met een vork een beetje van het eiwit door de aardappel. Laat de eieren nu stollen op laag vuur. Eventueel met de deksel op de pan.
    4. Haal de shakshuka van zoete aardappel van het vuur. Verdeel er de fijngehakte koriander, feta en gedroogde rode chilipeper over.
    5. Maak af met een flinke hand Crispy Salad Topping (paprika).

    Eet smakelijk!

    Fotografie: Little Spoon

    ^