Select language


  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Brasileiro
  • Русский
  • Gado gado salade

    Maak in 5 stappen je Gado gado salade (voor 2 personen)

    De lekkerste gado gado salade maak je zelf en garneer je natuurlijk met crispy uitjes.

    Ingrediënten:

    • 100 gr pinda’s, geroosterd en ongezouten
    • 25 gr kokosbloesemsuiker
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 cm gember, geschild en fijngehakt
    • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt (houd evt. wat over voor garnering)
    • 2 el vissaus
    • 1 el sojasaus
    • Sap van 1/2 limoen
    • 100 ml water
    • Peper en zout naar smaak
    • 1 ui, gesnipperd
    • Zonnebloemolie
    • 250 gr tempeh, in reepjes
    • 2 flinke el ketjap
    • 4 el zoete chilisaus
    • 2 eitjes
    • 150 gram haricots verts, uiteinden verwijderd
    • 125 gr taugé
    • ½ komkommer, in dunne plakken
    • 4 radijsjes, in dunne plakken
    • Crispy Salad Topping Naturel naar smaak

    Maak in 5 stappen je Gado gado salade

    1. Maak de pindasaus: Doe de pinda’s in de kom van je keukenmachine. Maal ze fijn. Voeg de kokosbloesemsuiker, knoflook, gember, rode peper, vissaus, sojasaus, sap van de 1/2 limoen en water toe en mix een paar minuten tot een egale saus. Proef of je de smaak goed vindt. Breng zo nodig op smaak met peper en zout. Zet weg tot de salade klaar is.
    2. Bak de tempeh: Verhit een flinke laag zonnebloemolie in de wok. Als de olie goed heet is doe je de tempeh in de pan. Bak de blokjes goudbruin en krokant. Schep de tempeh vervolgens uit de pan, op een bord met keukenpapier. Fruit het uitje glazig in de overgebleven olie. Voeg nu de ketjap en zoete chilisaus toe. Breng de saus aan de kook en schep de gebakken tempeh erdoor. Zet het vuur uit en zet de tempeh weg, tot je het het gaat gebruiken.
    3. Kook de eitjes in circa 7 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en halveer de eitjes.
    4. Bereid de groente: Blancheer de haricots verts 3 tot 4 minuten in kokend water. Doe de taugé in een vergiet. Giet de haricots verts af en laat het kokende water over de taugé stromen. Spoel de groentes af met koud water en laat even uitlekken. Schep de groente op een schaal en hussel de komkommer en radijs erdoor.
    5. Maak de salade af: Serveer de groenten met de tempeh en eitjes. Druppel wat pindasaus over de gado gado salade en garneer met Crispy Salad Topping en eventueel met wat plakjes rode peper.

    Eet smakelijk!

    ^