Brooddeeg
Maak heerlijk eigen deeg met gebakken uitjes.
Het lekkerste deeg maak je natuurlijk zelf met gebakken uitjes.
Ingrediënten
- 500g bloem
- 7g droge gist (1 zakje)
- 325ml warm water
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 50g gebakken uitjes
Bereidingswijze
- Meng de droge gist en de suiker met het warme water in een kom. Laat het mengsel 5-10 minuten staan tot het schuimig is.
- Doe de bloem en het zout in een grote kom.
- Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel en de olijfolie in.
- Meng de ingrediënten met een houten lepel of je handen tot een samenhangend deeg.
- Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak gedurende 10 minuten tot het glad en elastisch is.
- Voeg tijdens het kneden de gebakken uitjes toe en zorg ervoor dat ze gelijkmatig door het deeg worden verdeeld.
- Vorm het deeg tot een bal en leg het in een licht ingevette kom. Dek af met een vochtige doek of plasticfolie.
- Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het in omvang is verdubbeld, ongeveer 1-1,5 uur.
- Sla het deeg neer om de lucht eruit te laten ontsnappen.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot de gewenste dikte en vorm.
Proef en geniet!