Brooddeeg

Maak heerlijk eigen deeg met gebakken uitjes.

Het lekkerste deeg maak je natuurlijk zelf met gebakken uitjes.

Ingrediënten

  • 500g bloem
  • 7g droge gist (1 zakje)
  • 325ml warm water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 50g gebakken uitjes

Bereidingswijze

  1. Meng de droge gist en de suiker met het warme water in een kom. Laat het mengsel 5-10 minuten staan tot het schuimig is.
  2. Doe de bloem en het zout in een grote kom.
  3. Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel en de olijfolie in.
  4. Meng de ingrediënten met een houten lepel of je handen tot een samenhangend deeg.
  5. Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak gedurende 10 minuten tot het glad en elastisch is.
  6. Voeg tijdens het kneden de gebakken uitjes toe en zorg ervoor dat ze gelijkmatig door het deeg worden verdeeld.
  7. Vorm het deeg tot een bal en leg het in een licht ingevette kom. Dek af met een vochtige doek of plasticfolie.
  8. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het in omvang is verdubbeld, ongeveer 1-1,5 uur.
  9. Sla het deeg neer om de lucht eruit te laten ontsnappen.
  10. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot de gewenste dikte en vorm.

Proef en geniet!