Hamburger
Maak 4 heerlijke hamburgers met gebakken uitjes.
De lekkerste hamburger maak je zelf en garneer je natuurlijk met gebakken uitjes.
Ingrediënten
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 hamburgers
- 4 plakjes cheddar kaas
- 4 plakjes ontbijtspek
- 1 handvol veldsla
- 1 grote tomaat, in plakjes gesneden
- 4 augurken, in plakjes gesneden
- 1 grote ui, in ringen gesneden
- 2-3 jalapeños, in dunne plakjes gesneden
- 200g gebakken uitjes
Bereidingswijze
- Snijd de tomaat, augurken, en jalapeños in dunne plakjes.
- Snijd de ui in ringen en leg ze apart.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de plakjes ontbijtspek tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Gebruik dezelfde pan om de uienringen te bakken tot ze zacht en goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet apart.
- Verhit nog een koekenpan en bak daarin de hamburgers 4-5 minuten aan elke kant totdat ze gaar zijn.
- Leg een plak cheddar kaas op elke hamburger in de laatste minuut van het bakken, zodat de kaas kan smelten.
- Snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Toast ze eventueel kort in de pan of onder de grill tot ze licht goudbruin zijn.
- Leg een handvol veldsla op het onderste deel van het broodje.
- Voeg de plakjes tomaat, plakjes augurk op de veldsla.
- Voeg de hamburger met de gesmolten cheddar toe.
- Voeg een plakje ontbijtspek, de gebakken uienringen en plakjes jalapeños toe.
- Strooi wat gebakken uitjes eroverheen.
- Sluit af met de bovenkant van het broodje.
Proef en geniet!