Nasi met satésaus

Maak heerlijke nasi met satésaus en gebakken uitjes (voor 2 personen).

De lekkerste nasi met satésaus maak je zelf en garneer je natuurlijk met gebakken uitjes.

Ingrediënten

  • 150g rijst
  • 100g sperziebonen
  • 50g taugé
  • 1 ei
  • 1 komkommer, in plakjes gesneden
  • Satésaus
  • Gebakken uitjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel olie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst na het koken afkoelen, zodat het wat steviger wordt en beter te verwerken is in de nasi.
  2. Kook de sperziebonen in gezouten water in ongeveer 5-7 minuten beetgaar. Giet af en spoel af met koud water om de groene kleur te behouden.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en roerbak alles op middelhoog vuur.
  5. Voeg ketjap manis, sojasaus, zout en peper toe en roer goed door.
  6. Kook ondertussen het ei in 8-10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden.
  7. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Verdeel de nasi over de borden.
  9. Leg op elk bord de taugé, boontjes, plakjes komkommer, een half gekookt ei en een royale schep satésaus.
  10. Bestrooi met gebakken uitjes.

Proef en geniet!