Nasi met satésaus
Maak heerlijke nasi met satésaus en gebakken uitjes (voor 2 personen).
De lekkerste nasi met satésaus maak je zelf en garneer je natuurlijk met gebakken uitjes.
Ingrediënten
- 150g rijst
- 100g sperziebonen
- 50g taugé
- 1 ei
- 1 komkommer, in plakjes gesneden
- Satésaus
- Gebakken uitjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel olie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst na het koken afkoelen, zodat het wat steviger wordt en beter te verwerken is in de nasi.
- Kook de sperziebonen in gezouten water in ongeveer 5-7 minuten beetgaar. Giet af en spoel af met koud water om de groene kleur te behouden.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en roerbak alles op middelhoog vuur.
- Voeg ketjap manis, sojasaus, zout en peper toe en roer goed door.
- Kook ondertussen het ei in 8-10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden.
- Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de nasi over de borden.
- Leg op elk bord de taugé, boontjes, plakjes komkommer, een half gekookt ei en een royale schep satésaus.
- Bestrooi met gebakken uitjes.
Proef en geniet!