Noedelsoep
Maak een heerlijke noedelsoep (voor 4 personen).
De lekkerste noedelsoep maak je zelf en garneer je natuurlijk met gebakken uitjes.
Ingrediënten
- 200 gram noedels
- 4 eieren
- 2 maiskolven
- 100 gram ongezouten pinda’s
- 2 lente-uitjes
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 2 eetlepels chilisaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels gebakken uitje
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard (ongeveer 8-10 minuten), laat ze schrikken in koud water, pel en halveer ze.
- Hak de ongezouten pinda’s.
- Snijd de maiskolven. Kook de stukken maïskolf in een pan met water gedurende 10-15 minuten tot ze zacht zijn. Giet af en zet apart.
- Snijd de knoflook fijn.
- Snijd de lente-ui in kleine ringen.
- Kook de noedels volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Doe de bouillon in de soeppan en zet op middelhoog vuur.
- Voeg de gekookte eieren, stukken maiskolf, knoflook, de lente-ui ringen en de noedels toe.
- Voeg daarna de chilisaus en sojasaus toe.
- Daarna voeg je de gehakte pinda’s toe.
- Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
- Strooi de gebakken uitjes over de soep.
Proef en geniet!