Noedelsoep

Maak een heerlijke noedelsoep (voor 4 personen).

De lekkerste noedelsoep maak je zelf en garneer je natuurlijk met gebakken uitjes.

Ingrediënten

  • 200 gram noedels
  • 4 eieren
  • 2 maiskolven
  • 100 gram ongezouten pinda’s
  • 2 lente-uitjes
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels gebakken uitje

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren hard (ongeveer 8-10 minuten), laat ze schrikken in koud water, pel en halveer ze.
  2. Hak de ongezouten pinda’s.
  3. Snijd de maiskolven. Kook de stukken maïskolf in een pan met water gedurende 10-15 minuten tot ze zacht zijn. Giet af en zet apart.
  4. Snijd de knoflook fijn.
  5. Snijd de lente-ui in kleine ringen.
  6. Kook de noedels volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  7. Doe de bouillon in de soeppan en zet op middelhoog vuur.
  8. Voeg de gekookte eieren, stukken maiskolf, knoflook, de lente-ui ringen en de noedels toe.
  9. Voeg daarna de chilisaus en sojasaus toe.
  10. Daarna voeg je de gehakte pinda’s toe.
  11. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
  12. Strooi de gebakken uitjes over de soep.

Proef en geniet!