Pizza

Maak een heerlijke pizza met een zelfgemaakte bodem met gebakken uitjes.

De lekkerste pizza maak je zelf en garneer je natuurlijk met gebakken uitjes.

Ingrediënten

  • 500g bloem
  • 75g droge gist
  • 325ml warm water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 50g gebakken uitjes
  • 200ml tomatensaus (of pizzasaus)
  • 200g geraspte kaas
  • 150g reepjes ham
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 2-3 eetlepels kappertjes

Bereidingswijze

  1. Meng de droge gist en de suiker met het warme water in een kom. Laat het mengsel 5-10 minuten staan tot het schuimig is.
  2. Doe de bloem en het zout in een grote kom.
  3.  Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel en de olijfolie in.
  4. Meng de ingrediënten met een houten lepel of je handen tot een samenhangend deeg.
  5. Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak gedurende 10 minuten tot het glad en elastisch is.
  6.  Voeg tijdens het kneden de gebakken uitjes toe en zorg ervoor dat ze gelijkmatig door het deeg worden verdeeld.
  7. Vorm het deeg tot een bal en leg het in een licht ingevette kom. Dek af met een vochtige doek of plasticfolie.
  8.  Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het in omvang is verdubbeld, ongeveer 1-1,5 uur.
  9. Sla het deeg neer om de lucht eruit te laten ontsnappen.
  10.  Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot de gewenste dikte en vorm.
  11. Leg het uitgerolde deeg op een bakplaat of pizzasteen.
  12. Verspreid de tomatensaus gelijkmatig over het pizzadeeg, laat een kleine rand vrij voor de korst.
  13. Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de saus.
  14. Verdeel de reepjes ham over de kaas.
  15. Verspreid de rode uienringen en kappertjes gelijkmatig over de pizza.
  16. Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of totdat de korst goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten.

Proef en geniet!