Saté

Maak heerlijke saté met een rijke smaak en een knapperige touch van gebakken uitjes!

De lekkerste saté maak je zelf en garneer je natuurlijk met gebakken uitjes.

Ingrediënten

  • 500g kippendijen of kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember van 2 cm, geraspt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Houten spiesjes
  • 200ml kokosmelk
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel sambal oelek (of naar smaak)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100g gebakken uitjes

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de knoflook, gember, sojasaus, ketjap manis, sesamolie, limoensap, bruine suiker, gemalen koriander en komijnpoeder.
  2. Voeg de kipblokjes toe aan de marinade en roer goed door. Dek af en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast, bij voorkeur langer voor een intensere smaak.
  3. Verwarm de kokosmelk in een pan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de pindakaas toe en roer tot deze volledig is opgelost.
  5. Voeg de sojasaus, ketjap manis, limoensap, bruine suiker, sambal oelek en knoflook toe. Roer goed door en laat de saus sudderen tot hij dik en glad is. Zet apart.
  6. Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de houten spiesjes.
  7. Verhit een grillpan, barbecue of koekenpan op middelhoog vuur en vet licht in met olie.
  8. Grill de satéspiesen ongeveer 4-5 minuten aan elke kant tot de kip gaar is.
  9. Leg de gegrilde satéspiesen op een serveerschaal.
  10. Strooi de gebakken uitjes over de saté.
  11. Giet de satésaus over de spiesen of serveer apart als dipsaus.

Proef en geniet!