Saté
Maak heerlijke saté met een rijke smaak en een knapperige touch van gebakken uitjes!
De lekkerste saté maak je zelf en garneer je natuurlijk met gebakken uitjes.
Ingrediënten
- 500g kippendijen of kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 2 cm, geraspt
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel komijnpoeder
- Houten spiesjes
- 200ml kokosmelk
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel sambal oelek (of naar smaak)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 100g gebakken uitjes
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de knoflook, gember, sojasaus, ketjap manis, sesamolie, limoensap, bruine suiker, gemalen koriander en komijnpoeder.
- Voeg de kipblokjes toe aan de marinade en roer goed door. Dek af en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast, bij voorkeur langer voor een intensere smaak.
- Verwarm de kokosmelk in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de pindakaas toe en roer tot deze volledig is opgelost.
- Voeg de sojasaus, ketjap manis, limoensap, bruine suiker, sambal oelek en knoflook toe. Roer goed door en laat de saus sudderen tot hij dik en glad is. Zet apart.
- Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de houten spiesjes.
- Verhit een grillpan, barbecue of koekenpan op middelhoog vuur en vet licht in met olie.
- Grill de satéspiesen ongeveer 4-5 minuten aan elke kant tot de kip gaar is.
- Leg de gegrilde satéspiesen op een serveerschaal.
- Strooi de gebakken uitjes over de saté.
- Giet de satésaus over de spiesen of serveer apart als dipsaus.
Proef en geniet!