Sushi
De lekkerste sushi maak je zelf.
De lekkerste sushi maak je zelf en garneer je natuurlijk met gebakken uitjes.
Ingrediënten
- 300 gram sushi rijst
- 4 sushi nori vellen
- 200 gram zalm
- 1 komkommer
- Gebakken uitjes
- Eventueel bamboe rolmat
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de komkommer en zalm in reepjes.
- Leg je bamboe matje open en plaats er een nori vel op.
- Verdeel de gekookte rijst in vier porties. Neem één portie en verdeel deze gelijkmatig over het nori vel, waarbij je ongeveer 1 cm aan de boven- en onderkant vrij laat.
- Draai het nori vel om, zodat de rijst aan de buitenkant zit.
- Plaats in het midden van het nori vel reepjes zalm en komkommer.
- Voeg daarbovenop de helft van de gebakken uitjes.
- Rol de sushirol voorzichtig op met behulp van de bamboe rolmat, zorg ervoor dat de vulling goed ingestopt is.
- Leg de resterende gebakken uitjes op een vlakke ondergrond en rol de sushirol door de gebakken uitjes, druk stevig aan.
- Snijd de sushirol met een scherp mes in 8 stukken.
- Herhaal dit recept met de andere 3 nori vellen.
Proef en geniet!