Sushi

De lekkerste sushi maak je zelf.

De lekkerste sushi maak je zelf en garneer je natuurlijk met gebakken uitjes.

Ingrediënten

  • 300 gram sushi rijst
  • 4 sushi nori vellen
  • 200 gram zalm
  • 1 komkommer
  • Gebakken uitjes
  • Eventueel bamboe rolmat

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de komkommer en zalm in reepjes.
  3. Leg je bamboe matje open en plaats er een nori vel op.
  4. Verdeel de gekookte rijst in vier porties. Neem één portie en verdeel deze gelijkmatig over het nori vel, waarbij je ongeveer 1 cm aan de boven- en onderkant vrij laat.
  5. Draai het nori vel om, zodat de rijst aan de buitenkant zit.
  6. Plaats in het midden van het nori vel reepjes zalm en komkommer.
  7. Voeg daarbovenop de helft van de gebakken uitjes.
  8. Rol de sushirol voorzichtig op met behulp van de bamboe rolmat, zorg ervoor dat de vulling goed ingestopt is.
  9. Leg de resterende gebakken uitjes op een vlakke ondergrond en rol de sushirol door de gebakken uitjes, druk stevig aan.
  10. Snijd de sushirol met een scherp mes in 8 stukken.
  11. Herhaal dit recept met de andere 3 nori vellen.

Proef en geniet!